Musaca cu Piure de Cartofi




MUSACA CU PIURE DE CARTOFI


Ingrediente

- 1 1/2 kg cartofi
- 1 ceașcă de lapte dulce
- sare
- 1 lingură de unt
- 1/2 l suc de roșii
- 1/2 kg carne tocată
- 2 cepe
- 1 felie de pîine
- 1 ou
- ulei
- piper



Mod de preparare


Cartofi se curăță de coajă și se pun la fiert în apă caldă.
După trei sferturi de oră se ia oala de pe foc și se face
un piure obișnuit, turnînd peste cartofi o ceșcuță de lapte
și o lingură de unt.
Se sărează piureul după gust și se lasă deoparte.
Carnea tocată se amestecă cu cele două cepe, cu o felie de
pîine înmuiată în apă rece și se călește în ulei încins.
Se lasă să scadă zeama pe care o lasă carnea, după care
se ia de pe foc, se adaugă oul și se omogenizează, se adaugă
sare și piper după gust.
Se unge o cratiță cu pereții înalți cu unt, se pun un strat de
piure apoi un strat de carne și se acoperă cu piure.
La sfîrșit se acoperă piureul cu sos de roșii picant sau îndulcit
și se introduce cratița la cuptor și se ține o oră, la foc potrivit.
Musacaua se servește caldă, tăiată felii groase, cu salată
de sezon.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.