Mînzat Învelit




MÎNZAT ÎNVELIT


Ingrediente

- 500 g friptură de mînzat
- 50 g unt
- 1 lingură de făină
- 1 cană de lapte
- 1 ou
- sare
- piper
- nucșoară
- 1 cană de orez
- 1/2 l supă de zarzavat


Mod de preparare

Se face, pe foc moale, o ciulama din : două linguri de unt,
o lingură de făină și o cană de lapte dulce.
Ciulamaua se sărează și se piperează după gust, iar cînd
este gata, se pun peste ea felii subțiri de friptură.
Orezul se alege și se spală în mai multe ape, se fierbe cu
1/2 litru de supă de zarzavat.
Cînd este bine fiert, se sărează și se condimentează cu
nucșoară sau cu boabe de piper, se lasă să scadă bine și se
împarte în două : jumătate din pilaf se pune pe fundul
unei forme unse cu unt.
Peste pilaf se așază ciulamaua cu feliile de carne.
Se acoperă cu restul de orez, se adaugă peste amestec o
ceașcă mică de supă de zarzavat și se introduce la cuptorul
cald, pentru o jumătate de oră.
Mîncarea se servește caldă, tăiată felii potrivit de groase.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.