Miel Haiducesc




MIEL HAIDUCESC


Ingrediente

- 1 miel
- 4 - 5 cepe mari
- sare
- piper măcinat
- 1 pahar de ulei
- 1 pahar de vin
- usturoi



Mod de preparare

Mielul se taie, se scot intestinele și măruntaiele, se lasă
cu blană sau se jupoaie și se frige întreg, înfipt într-o
frigare mare.
Se face foc viu de vreascuri sau de curpeni de viță de
vie, se proptește frigarea pe doi stîlpi la 1 metru înălțime
și se frige mielul cînd se rumenește.
Cavitatea abdominală a mielului se spală și se umplu cu
cepele tocate și un pahar de vin alb.
Mielul se sărează pe dinafară și se piperează după gust,
după care se unge cu ulei.
Frigarea durează cel puțin două ore.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.