Limbă de Oaie cu Sos de Legume




LIMBĂ DE OAIE CU SOS DE LEGUME


Ingrediente

-  6 - 10 limbi de oaie
- 3 cepe
- 3 morcovi
- 1 țelină
- 1 gulie
- 1 ceașcă de unt
- 1 pahar de vin alb
- 3 cuișoare
- scorțișoară
- 1 linguriță de făină
- sare
- piper

Mod de preparare

Se spală carnea și se pune la fiert cu apă rece cît s-o acopere
și cu un praf de sare.
Se fierbe pînă cînd furculița pătrunde ușor în ea.
Se scoate fiecare limbă se curăță de pielița groasă de deasupra,
apoi se taie felii și se așază pe un platou.
Separat se curăță zarzavatul, se taie fideluță după ce s-a spălat
bine și se pune într-un vas emailat cu o ceașcă de unt.
Se înmoaie pe foc mic și se adaugă vinul și o ceașcă de apă.
Se sărează după gust, se acoperă cratița și se fierbe o jumătate
de oră.
Cînd este bine fiert, se trece zarzavatul prin sită, se leagă cu o
linguriță de făină și se pune din nou la fiert zece minute.
Sosul se toarnă fierbinte peste feliile de limbă și se servesc imediat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.