Jigot de Oaie



JIGOT DE OAIE


Ingrediente

- 1 pulpă de oaie
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 țelină
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceașcă supă de zarzavat
- 1 pahar de vin alb
- sare
- piper boabe


Mod de preparare

Se spală carnea, se scoate osul, se desface cu lama unui
cuțit ascuțit pe latul pulpei pînă cînd carnea se subțiază,
apoi se sărează și se piperează după gust.
Se rulează carnea și i se dă forma de la început, se leagă
cu ață curată și se pune într-o tavă cu o ceașcă de apă și
o ceașcă de ulei.
Se mai adaugă sare, cîteva boabe de piper și se introduce
tava în cuptorul încins.
Se potrivește focul și după o oră se întoarce friptura și se
adaugă vinul.
În lipsa vinului se poate folosi coniac.
Friptura este gata cînd s-a rumenit.
Se scoate, se înlătură ața și se așază pe un platou.
Se taie felii groase și se servește fierbinte.
Zarzavatul pentru supă și ceapa se taie felii și se pun în tavă
o dată cu friptura.
Se scot și se trec prin sită, se sărează și se servesc ca sos
la friptură.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.