Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație
Jambon
JAMBON
Ingrediente
- 1 pulpă din spate
- sare
- apă silitră ( azotat natural de potasiu )
Mod de preparare
Se scoate pulpa, se curăță cu un cuțit ascuțit, se apală
și se pune la saramură pentru zece zile.
Saramura se pregătește din apă, în care se adaugă 40 g
sare la litru.
În saramură se adaugă 1/2 linguriță silitră, pentru a da
culoare roz cărnii.
Jambonul se ține în cameră răcoroasă, uscată și curată.
Se scoate și se pune la fum pentru o zi, după care se lasă
la aer, ca să se usuce bine.
Se servește ca aperitiv.
Feliile de jambon se taie pe latul pulpei pentru a cuprinde
un strat de grăsime în exterior și carne la mijloc.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.