Jambon



JAMBON


Ingrediente

- 1 pulpă din spate
- sare
- apă silitră ( azotat natural de potasiu )



Mod de preparare


Se scoate pulpa, se curăță cu un cuțit ascuțit, se apală
 și se pune la saramură pentru zece zile.
Saramura se pregătește din apă, în care se adaugă 40 g
sare la litru.
În saramură se adaugă 1/2 linguriță silitră, pentru a da
culoare roz cărnii.
Jambonul se ține în cameră răcoroasă, uscată și curată.
Se scoate și se pune la fum pentru o zi, după care se lasă
la aer, ca să se usuce bine.
Se servește ca aperitiv.
Feliile de jambon se taie pe latul pulpei pentru a cuprinde
un strat de grăsime în exterior și carne la mijloc.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.