Jambon Fiert în Vin




JAMBON FIERT ÎN VIN


Ingrediente

- pulpa din spate
- boabe de piper
- boabe de ienibahar
- 1 foaie de dafin
- căpățînă de usturoi
- 3 litri de vin alb


 Mod de preparare


Pulpa se curăță de pe os, se rade cu cuțitul pentru ca
șoriciul să fie alb și curat și se spală cu apă rece.
Se sărează și se piperează ușor, se pune la fiert în apă
caldă, în care s-au adăugat condimente ( usturoi, foi de
dafin, ienibahar, piper boabe ).
Se fierbe la foc mic pînă cînd apa ( care a acoperit la
început jambonul ) a scăzut două degete sub nivelul
inițial.
Atunci se adaugă vinul și se lasă să fiarbă două ore.
Se răcește în vasul în care a fiert.
Se scoate, se strînge bine, dîndu-i forma pe care a avut-o
inițial, se leagă cu sfoară subțire și se lasă în curent de
aer pentru a se usca.
Pentru păstrare îndelungată, jambonul se ține o zi la fum.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.