Gulii Umplute 2



GULII UMPLUTE 2


Ingrediente

- 6 - 8 gulii tinere
- 1/2 kg carne tocată
- 1 ceapă mare
- 1 ou
- 1 lingură de bulion
- verdeață tocată
- 1 felie de pîine
- 1 ceșcuță de orez
- sare
- piper
- ulei

Mod de preparare

Se spală guliile, se curăță de coajă și se golesc de miez
cu vîrful unui cuțit bine ascuțit.
Carnea se trece prin mașina de tocat împreună cu o ceapă
mare, se amestecă apoi cu o ceșcuță de orez spălat în mai
multe ape, puțină verdeață tocată, o felie de pîine înmuiată
în apă rece și fărîmițată și o lingură de bulion.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se
adaugă un ou crud.
Cu acest amestec se umplu guliile.
Se așază astfel pregătite într-un vas adînc, se acoperă cu apă
caldă și se fierb o oră la foc potrivit.
După o oră se face un sos din puțină făină și apă, se adaugă
cîteva linguri de ulei și se lasă să mai fiarbă, o jumătate de
oră, la cuptor.
Guliile se servesc calde, cu smîntînă proaspătă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.