Friptură Umplută cu Ficat



FRIPTURĂ UMPLUTĂ CU FICAT


Ingrediente

- 2 kg carne de berbec marinată
- 200 g ficat
- 200 g carne tocată
- 2 gălbenușuri
- 1 felie de pîine
- cimbru
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceașcă de vin alb
- verdeață tocată

Mod de preparare


Carnea se spală și se curăță de pielițe, se scoate eventual
osul și se lasă în apă rece.
Înainte de a fi pregătită, carnea se marinează zece ore
în apă cu oțet și zarzavat pentru supă.
După ce s-a spălat în apă rece, se bate carnea cu un bătător
de lemn și se desface cu lama cuțitului în așa fel încît să
aibă o suprafață cît mai mare.
Separat se taie felii subțiri ficatul, se amestecă cu carnea tocată,
cu miezul de pîine înmuiat în apă rece și fărîmițat bine, cu
cele fouă gălbenușuri crude și verdeața tocată.
Amestecul se sărează și se piperează ușor, după care se
întinde cu lama cuțitului pe toată suprafața fripturii.
Se strînge carnea, se leagă cu o ață de bumbac, se pune apoi
într-o formă cu apă, ulei, cimbru și piper boabe.
Se ține în cuptorul cald o oră, după care se sărează, se adaugă
vinul și se continuă coacerea.
Cînd friptura s-a rumenit bine, se scoate din cuptor, se ia din
formă și se înlătură ața de bumbac.
Se taie felii groase și se servește cu salata de sezon și garnitură
de piure de cartofi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.