Friptură Normandă



FRIPTURĂ NORMANDĂ


Ingrediente

- 1 kg carne de vacă
- 2 linguri de unt
- 6 cartofi mari
- 1/2 l supă de zarzavat
- sare
- cimbru


Mod de preparare

Carnea fiartă și răcită se taie felii groase și se așază într-o
formă de sticlă incasabilă, alternînd feliile de carne cu
felii de cartofi cruzi.
Se sărează, se parfumează cu cimbru și se adaugă untul.
Totul se acoperă cu supă de zarzavat și se introduce forma
în cuptorul rece.
Se potrivește focul la mic, apoi, după ce s-a încălzit bine,
se mărește puțin focul.
Se frige cînd cartofii se pot consuma.
Friptura se servește fierbinte, cu salată de sezon.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.