Friptură din Cap de Piept



FRIPTURĂ DIN CAP DE PIEPT


Ingrediente

- 1 kg carne cap de piept
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de unt
- sare
- piper boabe
- 1 pahar de vin alb
- usturoi
- 1 lingură de verdeață tocată
- 1 lingură de oțet
- 1 foaie de dafin
- 1 ceapă
- 1 țelină



Mod de preparare


Într-un vas mare, pe jumătate plin cu apă rece, se pune carnea
de berbec, o ceapă tăiată felii, țelină tăiată în patru și o
lingură de oțet.
După gust, se poate adăuga și o foaie de dafin.
Se marinează carnea zece ore, după care se scoate, se spală
în apă rece și se pune într-o tavă cu o ceașcă de ulei, sare,
piper boabe și o ceașcă de apă.
Se introduce în cuptorul cald și se lasă la foc potrivit.
Se îtoarce friptura, se adaugă vinul și se continuă coacerea
pînă cînd friptura rumenește frumos.
Cînd este gata, se pune deasupra o lingură de unt și verdeață
tocată.
Se servește fierbinte, cu garnitură de legume sote.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.