Friptură de Miel



FRIPTURĂ DE MIEL


Ingrediente

- 1 pulpă de miel
- 1 ceașcă de unt
- sare
- 1/2 lămîie
- 1/2 linguriță de boia dulce
- piper boabe
- apă caldă



Mod de preparare


Se scoate pulpa de miel, se spală și se pune pe planșetă
de lemn.
Se freacă cu lămîie pe fiecare parte, se unge cu unt topit
apoi cu boia dulce de ardei.
Se sărează și se piperează după gust, apoi se pune în
formă cu o ceașcă de apă caldă și cîteva boabe de piper.
Forma se ține în cuptorul fierbinte o oră, după care se
întoarce friptura și se stropește cu sosul în care s-a făcut.
Se continuă coacerea încă o oră.
Se scoate cînd s-a rumenit frumos și se servește cu salată
verde și garnitură de cartofi prăjiți.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.