Friptură de Miel Învelită



FRIPTURĂ DE MIEL ÎNVELITĂ


Ingrediente

- 2 kg pulpă de miel
- 200 g slănină afumată
- 1 pahar de vin alb
- usturoi
- 1/2 lămîie
- cimbru
- sare
- piper boabe
- 1 ceașcă de ulei


Mod de preparare

Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui
cuțit ascuțit și se așază într-o formă de sticlă incasabilă.
Se freacă carnea cu lămîie, apoi cu mujdei de usturoi
și cimbru.
În tavă se adaugă o ceașcă de ulei și o ceașcă de apă sau
supă.
Peste friptură astfel pregătită se pune slănină afumată
tăiată fîșii subțiri.
Se introduce forma în cuptor și se frige carnea la foc iute.
În formă se pune boabe și de piper, iar după o oră se
adaugă vinul ( în lipsă de vin se poate folosi coniac ).
Cînd friptura s-a rumenit pe ambele părți, se scoate și
se înlătură slănina.
Se taie felii groase și se servește fierbinte, cu salată verde.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.