Friptură de Miel Glasată



FRIPTURĂ DE MIEL GLASATĂ


Ingrediente

- 1 1/2 kg carne de miel
- 100 g unt
- sare
- piper
- boia dulce de ardei
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 200 g costiță afumată
- cimbru
- 1 pahar de vin
- 1 pahar de supă de carne
- 1 țelină mică


Mod de preparare


Se scot oasele de la carne, se spală carnea în mai multe
ape reci, după care se împănează cu felii de costiță
afumată, felii de morcov și de țelină ( zarzavatul se taie
bețișoare groase de 1 cm ), se sărează și se piperează
după gust.
Carnea astfel pregătită se rulează după forma pe care
a avut-o inițial, se leagă cu o ață subțire și se pune în tavă.
Înainte de a se introduce tava în cuptor, carnea se freacă
cu boia și cimbru, se sărează și se unge cu grăsime.
Se adaugă apoi în tavă o ceașcă de supă de carne, sare și
cîteva boabe de piper.
Se frige la foc iute, cu tava acoperită.
Cînd s-a rumenit pe o parte, friptura se întoarce, se adaugă
vinul și se continuă coacerea.
Se scoate cînd se poate consuma, se înlătură ața cu care a
fost legată și se taie felii groase.
Se servește fierbinte, cu garnitură de legume.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.