Friptură de Berbec cu Fasole Boabe



FRIPTURĂ DE BERBEC CU FASOLE BOABE


Ingrediente

- 1 kg pulpă de berbec
- usturoi
- 100 g slănină afumată
- 1 ceașcă de ulei
- 200 g fasole
- 1 lingură de bulion
- 1 foie de dafin
- 1 pahar de vin alb
- sare
- piper boabe


Mod de preparare

Se spală carnea, se șterge cu prosop curat și se rumește
bucata întreagă în ulei.
Înainte de a se rumeni, carnea se împănează cu slănină
afumată și căței de usturoi.
Se lasă în cratița în care s-a rumenit, se acoperă cu apă,
se săreaă și se adaugă cîteva boabe de piper, după care
se acoperă cratița și se lasă să fiarbă pe foc mic.
La jumătatea timpului de coacere, peste friptură se adaugă
bulionul desfăcut în apă rece și vinul.
Cînd este gata, se scoate friptura și se lasă pe o farfurie,
iar în sosul ei se adaugă fasolea fiartă separat cu o linguriță
de sare.
Peste fasole se pune o foaie de dafin, se acoperă cratița și se
lasă un sfert de oră să fiarbă.
Fasolea se servește lîngă friptura de berbec tăiată felii groase.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.