Escalop a la Grec




ESCALOP A LA GREC


Ingrediente

- 6 felii de carne
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 150 g măsline
- 1 linguriță boia de ardei
- 1 ceașcă supă de carne
- piper măcinat



Mod de preparare


Se spală carnea sub un jet de apă rece, se usucă în prosop
curat, se bat bucățile cu bătătorul de lemn, se sărează și se
piperează după gust, apoi se prăjesc în ulei încins.
Se rumenesc bucățile cîte două-trei minute pe fiecare parte
și se lasă în uleiul în care s-au prăjit.
Se acoperă cu o cană de supă și se lasă la foc mic să fiarbă
înăbușit.
Se scot sîmburii măslinelor, se clocotesc cîteva minute și
se clătesc cu apă ape.
Se pun peste escalopuri cînd acestea sînt aproape gata.
Se colorează sosul cu boia de ardei, se sărează și se mai
lasă puțin pe foc.
Escalopurile se servesc fierbinți, cu sosul în care s-au făcut.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.