Drob de Miel



DROB DE MIEL


Ingrediente

- 1/2 carne macră de miel
- 1 ficat
- 2 rinichi
- 2 plămîni
- inimă
- 3 ouă
- 4 legături de ceapă verde
- 2 legături de pătrunjel verde tocat
- sare
- piper măcinat
- prapurele de miel
- 1 ceașcă de ulei


Mod de preparare


Se fierbe carnea separat, se taie felii subțiri și se amestecă
cu măruntaiele de miel fierte, spălate în apă rece și tocate
mărunt cu lama unui cuțit ascuțit.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se
adaugă peste ceapă și verdeața tocate mărunt, cele trei
gălbenușuri și albușurile bătute spumă tare.
Amestecul omogenizat bine se pune într-o formă unsă cu
ulei peste care s-a întins prapurele mielului.
Umplutura se nivelează ușor și se acoperă cu marginile
prapurelui.
Se introduce forma în cuptor și se coace drobul la foc potrivit.
Cînd s-a rumenit ușor, este gata.
Se scoate și se servește tăiat felii groase, așezate pe salată
verde și înconjurat de felii de ou fiert tare și felii de lămîie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.