Dovlecei Umpluți




DOVLECEI UMPLUȚI


Ingrediente

- 6 - 8 dovlecei mijlocii
- 1/2 kg carne tocată
- 2 cepe
- 1 ou
- 2 roșii mari
- 1 cartof crud
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat


Mod de preparare


Se curăță dovleceii de partea albă, se spală în apă rece
și se golesc de semințe.
Se lasă să se scurgă.
Carnea se amestecă cu ceapa tocată și cartoful dat pe
răzătoare.
Peste amestec se pun roșiile tăiate felii subțiri, după ce
au fost curățate de pielițe, apoi verdeața tocată oul și
sare după gust.
Se omogenizează amestecul și se piperează după gust,
apoi se umplu dovleceii.
Dovleceii astfel pregătiți se pun într-un vas adînc, se
acoperă cu apă caldă și se fierb la foc potrivit o oră.
În sosul în care a fiert dovleceii se pune sare, iar cînd
mîncarea este aproape gata, se adaugă o lingură de
bulion de roșii.
Mîncarea se scade în cuptor.
Se servește cu smîntînă pe deasupra.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.