Cotlete Rusești



COTLETE RUSEȘTI


Ingrediente

- 500 g carne tocată
- 1/2 franzelă
- 1 ceașcă de lapte
- 2 linguri de unt
- sare
- 3 linguri de pesmet
- 1/4 l smîntînă
- 1 linguriță de făină
- 1 lingură de pătrunjel tocat
- piper măcinat
- 1 ceapă mare


Mod de preparare


Carnea se amestecă cu ceapa călită în unt și cu
franzela înmuiată în lapte și fărîmițată bine, se
sărează și se piperează după gust.
Se fac cotlete cu mîna umedă din acest amestec,
se dau prin pesmet și se prăjesc în unt.
Cotletele se pun într-o cratiță emailată, se acoperă
cu smîntînă și se fierb împreună pe foc mic
zece minute.
În smîntînă se desface o linguriță de făină.
Cînd sosul a scăzut puțin, se ia cratița de pe foc și
se presară peste cotlete verdeață tocată mărunt.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.