Cotlete de Berbec cu Sos de Ciuperci



COTLETE DE  BERBEC CU SOS DE CIUPERCI

Ingrediente

- 6 cotlete
- 100 g slănină
- 1 cană de vin alb
- 200 g ciuperci
- sare
- piper
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceapă mare
- cimbru
- 1 lingură de făină


Mod de preparare

Se spală cotletele, se bat ușor cu bătătorul de lemn și
se prăjesc în ulei încins.
Se lasă pe o farfurie cît timp se pregătește sosul de
ciuperci.
Ciupercile se curăță de codițe, se spală în mai multe
ape, se toacă și se pun peste uleiul în care s-au rumenit
cotletele.
O dată cu ciupercile se pune ceapa tocată mărunt și
slănina tăiată fîșii subțiri.
Se acoperă vasul în care se face mîncarea și se lasă un
sfert de oră să fiarbă, la foc mic.
Cînd ciupercile s-au înmuiat bine, se adaugă sare, cîteva
boabe de piper, o cană de vin alb și făina desfăcută în apă
rece.
Se continuă fierberea și, cînd mîncarea se poate consuma,
se condimentează cu cimbru și se pun cotletele în sos.
Se mai lasă un sfert de oră să fiarbă, apoi trage vasul de
pe foc și se presară pătrunjel verde tocat fin.
Se servește imediat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.