Cotlete cu Sos de Vin



COTLETE CU SOS DE VIN


Ingrediente

- 6 cotlete
- 2 linguri de unt
- 2 roșii mari
- 2 vinete
- 1 pahar de vin alb
- 4 dovlecei
- sare
- piper boabe
- 1 ceașcă de ulei



Mod de preparare

Cotletele se curăță de os, se bat puțin, se sărează și se
prăjesc în unt.
Se întorc des, pînă cînd devine rumene.
Se scot și se păstrază la cald.
Separat se pregătește sosul de legume : vinetele se coc,
se curăță și se rup fășii.
Se curăță dovleceii de coaja albă, se taie felii și se
auresc în ulei.
Se amestecă dovlecei cu vinetele, se pun într-o cratiță
emailată împreună cu o ceașcă de ulei, se acoperă cu
felii de roșiie fără coajă și se pun să scadă cu o cană
de apă caldă.
Se fierb legumele acoperit, sărate și piperate după gust.
Cînd au scăzut bine se adaugă vinul și se continuă fierberea.
Friptura se așază pe un platou mare, se înconjuară cu
sosul de legume făcut în vin și se servește caldă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.