Cotlete cu Sos de Gutui



COTLETE CU SOS DE GUTUI


Ingrediente

- 6 cotlete
- 2 linguri de zahăr
- 4 gutui mijlocii
- 1 cană sos de roșii
- sare
- 1 ceașcă de ulei



Mod de preparare

Se taie gutuile felii, după ce s-au spălat sub jet de apă
rece, se pun într-o cratiță emailată împreună cu o
ceașcă de ulei și o lingură de zahăr și se lasă să se
înmoaie pe foc mic.
Cînd gutuile se pot consuma, se adaugă o cană plină
cu sos de roșii îndulcit cu lingură de zahăr, apoi se
scade pe foc mic pînă cînd totul devine un sos dulce-acrișor.
Cotletele se frig pe grătar, întorcîndu-le des ca să se
facă bine.
Cînd devin aurii, se pun pe o farfurie mare, se înfășoară
capătul osului de la fiecare cotlet cu o bucată de staniol
și se așază în formă de rază peste sosul de gutui.
Se servesc fierbinți.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.