Cotlete cu Sos Acru



COTLETE CU SOS ACRU


Ingrediente

- 4 - 6 cotlete de porc sau de mînzat
- 2 linguri de făină
- sare
- 1 borcan de iaurt
- 1 ceașcă de ulei
- 1 păhărel vin alb
- 1 ceapă
- 1 lingură de bulion
- usturoi



Mod de preparare


Cotletele sînt bucăți de carne scoase cu costă cu tot ; se
pot pregăti ușor, pentru că au carne fragedă.
Cotletele se spală,, se bat ușor cu bătătorul de lemn,
se freacă cu usturoi și se trec prin făină.
Se prăjesc în ulei încins , întorcîndu-se după ce s-au
rumenit pe fiecare parte.
Se scot pe un platou fierbinte și se țin pe plita caldă.
În uleiul care s-au prăjit cotletele se călește o ceapă
tocată mărunt.
Se adaugă peste ceapa înmuiată o lingură de bulion
desfăcut în apă caldă și un pahar de vin alb.
Sosul se fierbe acoperit un sfert de oră, după care se
adaugă iaurtul, apoi se sărează, eventual și se piperează,
după gust.
Se răstoarnă peste cotletele calde și se servesc imediat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.