Cotlete cu Andive, a la Flamande



COTLETE A LA FLAMANDE


Ingrediente

- 4 - 6 cotlete
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 4 andive mari
- 1/2 lămîie
- 1 cană supă de zarzavat



Mod de preparare

Se spală cotletele, se sărează puțin și se pun într-un
vas emailat împreună cu o ceașcă de ulei, o cană de
supă și puțin piper măcinat.
Se acoperă vasul se lasă să fiarbă carnea, pînă cînd
este moale.
Se scot cotletele, se pun pe un platou încălzit.
În sosul care s-a făcut friptura, se pun andivele
desfăcute foaie cu foaie și spălate sub jet de apă rece.
Se lasă la foc mic zece minute, după care se
stropesc cu zeama de la jumătate de lămîie.
Se scot andivele și se așază pe un platou cu friptură,
se răstoarnă sosul peste ele și se servesc imediat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.