Costiță de Berbec



COSTIȚĂ DE BERBEC


Ingrediente

- 1 kg costiță
- usturoi
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- pătrunjel verde
- 1 lingură de unt
- cimbru
- 1 linguriță boia de ardei


Mod de preparare


Costița se curăță de pielițe și de oase și se ține o oră
în apă rece cu o lingură de oțet ca să-și piardă mirosul
specific.
Carnea se spală cu apă rece, se pune într-o formă cu o
ceașcă de apă caldă și o ceașcă de ulei, după ce se
introduce forma la cuptorul cald.
După o oră friptura se întoarce și se sărează.
Se mai adaugă apă caldă dacă este nevoie, se condimentează
cu cimbru și se colorează cu boia de ardei dulce.
Se lasă la cuptor încă o oră și, cînd este gata, se adaugă
o lingură de unt și o lingură de pătrunjel verde tocat.
Friptura se mai ține zece minute în cuptor, după care se
scoate și se servește cu legume rasol și salată de sezon.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.