Cîrnați Moldovenești



CÎRNAȚI MOLDOVENEȘTI


Ingrediente

- 500 g carne de porc
- 500 g carne de mînzat
- condimente
- 250 g slănină
- sare
- piper
- usturoi
- 2 intestine subțiri


Mod de preparare

Se trece carnea prin mașina de tocat, se amestecă, se sărează
și se piperează după gust.
Peste amestec se pun condimente ( coriandru, nucușoară
pisată, zeamă de usturoi ), se amestecă din nou și se umplu
cîrnații cu ajutorul unei pîlnii atașate la capătul mașini de tocat.
Se pune carnea tocată din nou în mașina de tocat și se învîrtește
pîrghia mașinii ușor, ca să nu se rupă intestinele.
Cu mîna se mișcă umplutura spre capătul intestinului care se
leagă cu ață la capul de jos.
Înainte de a se trece la umplerea cîrnaților, se pune apă rece în
carne, pentru ca umplutura să alunece ușor.
Cînd operația s-a îcheiat, se leagă intestinul la ambele capete
și se pun cîrnații la rece două zile, de preferință în camara
uscată, în curent de aer.
Se folosesc proaspeți, dar se pot păstra mai mult timp dacă se
afumă ușor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.