Cîrnați cu Ficat



CÎRNAȚI CU FICAT


Ingrediente

- 1 kg ficat de porc sau de vacă
- 1 kg carne de porc
- 200 g slănină
- 1 intestin gras de porc
- sare
- piper măcinat
- condimente


Mod de preparare


Se alege carnea de pe os, se pune să fiarbă în apă
rece și se lasă pînă cînd furculița pătrunde ușor în ea.
Ficatul se fierbe separat zece minute, se aruncă apa,
apoi carnea se trece împreună cu ficatul prin mașina
de tocat.
Se sărează, se piperează ușor, după gust se condimentează
cu condimente pentru cîrnați și se amestecă totul
într-un vas adînc.
Se taie grăsime de porc proaspătă cu un cuțit ascuțit și
se pune în amestec, se subțiază cu zeamă de carne și
se trece la umplut.
Intestinul gros de porc se spală în mai multe ape, se întoarce
pe dos, se rade cu lama cuțitului și se spală din nou.
Se păstrează în apă rece cîteva ore, apoi se umple.
Cînd operația s-a terminat, intestinul se leagă la ambele
capete, și se pune să fiarbă în apă caldă.
Se lasă o jumătate de oră la foc mic, se scoate și se pune
să se scurgă.
Se păstrează în cămară, la loc uscat și răcoros.
Se servește ca aperitiv, a doua zi sau după mau multe zile.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.