Carnea de Miel cu Ciuperci



CARNE DE MIEL CU CIUPERCI


Ingrediente

- 1 kg carne de miel
- 250 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1/2 lămîie
- sare
- piper
- 1 ceașcă de vin
- verdeață tocată
- 1 pahar de smîntînă
- 1 ceașcă de ulei


Mod de preparare


Carnea se spală, se taie felii și se rumenește în ulei încins.
Se scot feliile de carne pe o farfurie, după care se toacă
ceapa și ciupercile, se pun împreună în uleiul rămas și se
călesc cu vasul acoperit.
Cînd ciupercile s-au înmuiat, se adaugă sare, piper, verdeață
tocată și un pahar de vin alb.
Se pune carnea în cratiță peste ciuperci și se acoperă cu apă
caldă.
Se lasă pe foc mic să scadă iar cînd este gata, se acrește
mîncarea ușor cu zeamă de lămîie sau se garnisește cu felii
de lămîie.
Se servește cu smîntînă turnată deasupra și cu mămăliguță
caldă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.