Carne de Porc Afumată, cu Varză Acră




CARNEA DE PORC AFUMATĂ, CU VARZĂ ACRĂ


Ingrediente

- 1 kg carne de porc afumată
- 1 varză murată
- piper boabe
- 1 foaie de dafin
- bulion de roșii



Mod de preparare

Carnea se spală bine și se ține în apă caldă cîteva ore.
La fel se procedează și cu varză, care se ține însă în
apă rece.
Se scoate varza, se stoarce bine și se taie fideluță.
Se pune într-o cratiță cu o lingură de untură și se călește,
la foc mic, zece minute.
Carnea de porc se fierbe o oră în apă, după care se
pune în cratiță împreună cu varza, se acoperă cu zeama
de carne și se fierbe cîteva ore la foc mic.
În mîncare se adaugă piper boabe și o foaie de dafin,
iar cînd este gata, se colorează cu o lingură de bulion
de roșii.
Mîncarea se servește fierbinte, cu mămăliguță caldă
sau cu pîine proaspătă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.