Carne de Porc Afumată cu Fasole boabe



CARNE DE PORC AFUMATĂ CU FASOLE BOABE


Ingrediente

- 1/2 kg fasole boabe
- 1 kg carne afumată
- sare
- piper boabe
- 1 lingură de bulion
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 foaie de dafin


Mod de preparare


Se alege fasolea, se spală și se lasă cîtea ore la înmuiat
în apă rece.
Se aruncă apa în care a stat, apoi se pune la fiert cu apă rece.
Cînd dă în clocot, se aruncă apa, se umple oala cu apă rece
și se lasă să fiarbă la foc potrivit pînă cînd se înmoaie bobul.
Atunci se curăță zarzavatul, se taie fideluță și se pune la
fiert cu fasolea.
Carnea se ține în apă rece cîteva ore, se aruncă apa în care a
stat, apoi se pune cu multă apă la fiert.
Se fierbe pînă cînd se desprinde carnea de pe os, apoi se
scot bucățile de carne se pune peste fasole să fiarbă împreună.
Mîncarea se parfumează cu o foaie de dafin și cîteva boabe de piper.
Fasolea se servește caldă, cu murături sau altă salată de sezon.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.