Carne Afumată cu Prune




CARNE AFUMATĂ CU PRUNE


Ingrediente

- 1 kg carne afumată
- 1 kg prune uscate
- 1 ceapă mică
- 2 linguri de zahăr
- făină



Mod de preparare

Se pregătește carnea ca în rețeta anterioară și se trage vasul
de marginea plitei cînd carnea este bine fiartă.
Prunele se ți cîteva ore în apă caldă, se spală și se pun la
fiert cu apă cît să le acopere.
Se fierb la foc mic pînă cînd fructele se umflă și își recapătă
forma inițială.
Atunci se face un sos din zahăr ars care se toarnă peste prune.
Dacă prunele au fiert prea repede și sosul în care s-au făcut
nu este destul de gros, se face un sos de făină care se pune o
dată cu zahărul să fiarbă zece minute, împreună cu prunele.
La fiert se poate pune și o ceapă mică, care se scoate cînd
mîncarea este gata și se aruncă.
Carnea se poate fierbe cu prunele sau se poate adăuga cînd
acestea sînt fierte pe jumătate.
Mîncarea se servește caldă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.