Caltaboși din Organe și Sînge




CALTABOȘI DIN ORGANE ȘI SÎNGE


Ingrediente

- 1 litru de sînge
- 1 lingură de cimbru
- 1 inimă
- 2 plămîni
- 2 cepe
- sare
- piper
- untură
- ienibahar
- 1 intestin gros de porc



Se pregătește cu atenție intestinul gros.
Se spală în mai multe ape, se rade cu lama cuțitului pe dos, se
freacă ușor cu sare, se spală din nou și se lasă în apă rece
pînă în dispare mirosul.
Cînd se taie porcul se strînge un litru de sînge în care se pun
două linguri de sare.
Se amestecă ușor pînă la dizolvarea sării, apoi se pregătesc
organele.
Inima și plămînii se fierb în apă cu sare, apoi se dau prin
mașina de tocat.
Se toacă ceapa mărunt și se călește ușor în grăsime de porc
sau în unt.
Se strecoară sîngele prin tifon și se pune într-un vas adînc.
Se amestecă bine cu o lingură de cimbru fără codițe, se pun
organele pregătite dinainte, ceapa călită și puțină carne tocată.
Se amestecă totul cu mîna, se sărează amestecul și se piperează
după gust, apoi se umple intestinul gros.
Se leagă cu sfoară subțite la ambele capete.
Se pune să fiarbă în apă caldă, se întoarce din cînd în cînd.
Este gata atunci cînd, înțepat cu acul, nu mai iese sînge din
compoziție.
Se scoate pe un platou și se răsucește de pe o parte pe alta pînă
cînd se răcește.
Caltaboșii se servesc prăjiți în ulei, stropiți cu sos de hrean.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.