Caltaboși ( Chișcă )




CALTABOȘI ( CHIȘCĂ )


Caltaboșii sînt preparate din carne de porc în amestec cu
orez, sau din jumări în amestec cu orez fiert.

Ingrediente

- 1 kg carne de porc
- 3 linguri de orez
- sare
- piper măcinat
- 3 cepe
- intestinul gros de la porc
- piper boabe
- foaie de dafin
- 1 lingură de untură sau 1 ceașcă de ulei


Mod de preparare


Se curăță carnea de pe os, se trece prin mașina de tocat și
se lasă într-un vas adînc.
Ceapa se toacă mărunt, se călește în untură sau ulei și se
pune peste carne.
Orezul se spală și se lasă cîteva ore în apă, apoi se amestecă
cu carnea.
Amestecul se sărează și se piperează după gust și se umple
intestinul gros pregătit dinainte.
În timp ce se umple, intestinul se presează ușor cu mîna,
avînd grijă să nu se umple prea tare.
Se leagă intestinul la ambele capete, se pune să fiarbă în apă
caldă, cu piper boabe și o foaie de dafin.
Se fierbe la foc mic o oră, după care se scoate și se lasă la rece.
Se servește prăjit în grăsime de porc sau fript în cuptor, cu ulei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.