Blanchetă de Mînzat



BLANCHETĂ DE MÎNZAT


Ingrediente

- 1/2 carne de mînzat
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 300 g ciuperci
- 2 linguri de făină
- sare
- piper boabe
- 2 linguri de unt
- 6 - 7 fire de arpagic
- 2 gălbenușuri crude
- 1/2 lămîie
- 1 țelină


Mod de preparare

Se curăță zarzavaturile, se spală și se pune într-o oală adîncă,
cu multă apă.
Peste zarzavat pune carnea spălată și tăiată felii mici.
Se fierb împreună, în vasul descoperit, pînă cînd carnea s-a
înmuiat bine.
Din două linguri de unt și două linguri de făină se face o ciulama
care se stinge cu zeama în care a fiert carnea, la foc mic,
amestecînd continuu cu o lingură de lemn, pentru ca ciulamaua
să nu se prindă de vas.
În ciulamaua subțiată cu zeama de carne se adaugă ciupercile
spălate și tăiate felii subțiri, sare și boabe de piper și se lasă să
fiarbă un sfert de oră.
Se adaugă bucățile de carne, cîteva fire de arpagic și o legătură
de pătrunjel verde, care se înlătură atunci cînd mîncarea este gata.
Se fierb împreună, la foc potrivit, o jumătate de oră, după care
se ia mîncarea de pe foc și se lasă să se răcească.
Se bat gălbenușurile, se pun peste carne, se stoarce deasupra
zeama de la jumătate de lămîie, se amestecă încet ca să se
omogenizeze și se potrivește de sare.
Se servește imediat cu verdeață tocată deasupra.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.