Biftec cu Ciuperci




BIFTEC CU CIUPERCI


Ingrediente

- 1/2 mușchi de vacă
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură de făină
- 1 ceașcă de ulei
- 1 pahar de smîntînă
- 250 g ciuperci
- 1 pahar de vin alb
- verdeață tocată


Mod de preparare

Mușchiul se taie în felii potrivit de groase, care se trec
prin făină și se prăjesc în ulei încins.
Se scot pe o farfurie și se lasă pe marginea plitei.
În uleiul rămas se pun ciupercile curățate și spălate
bine, tăiate felii subțiri.
Se acoperă cratița și se lasă să scadă un sfert de oră.
Se adaugă vinul, sarea și piperul măcinat, apoi smîntîna.
Sosul se scade pe foc mic împreună cu verdeața tocată,
zece minute.
Se pun biftecurile peste sos și se ține cratița în cuptorul
încins un sfert de oră, apoi se servesc fierbinți.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.