Ardei Umpluți




ARDEI UMPLUȚI


Ingrediente

- 1 kg de carne tocată
- 1 1/2 ardei gras
- 1 ceașcă de orez
- 2 cepe
- 2 cartofi
- 1 kg roșii
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- smîntînă



Mod de preparare

Se spală ardeii și se curăță de cotor și semințe, apoi se lasă să
se scurgă.
Carnea se spală, se taie bucăți mici și se dă prin mașina de tocat.
Se amestecă cu cele două cepe date prin mașina de tocat, cu doi
cartofi trecuți pe răzătoare mică și orezul ales și spălat în mai
multe ape.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se colorează
cu roșii tăiate felii subțiri, după ce s-au curățat de pielițe.
În amestec se adaugă verdeață tocată și un ou crud.
Se omogenizează și se umplu ardeii.
Într-o cratiță mare și adîncă se așază ardeii unul lîngă altul, se
acoperă cu apă caldă și se lasă să fiarbă o oră.
Se desface făina în apă caldă și se toarnă sosul peste ardei.
Se sărează sosul și se colorează cu roșii tăiate felii subțiri.
Cratița se introduce în cuptorul cald și se ține la foc potrivit
pînă cînd sosul scade.
Ardeii calzi se servesc cu smîntînă.
Se pot servi și de pe o zi pe alta.
Dacă carnea nu este grasă se adaugă la fiert o ceașcă de ulei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.