Roșii Umplute cu Ardei Gras



ROȘII UMPLUTE CU ARDEI GRAS


Ingrediente

- 1 kg roșii
- 1/2 kg ardei gras
- 100 g slănină afumată
- 2 felii de pîine
- 2 linguri de unt
- 2 ouă fierte tari
- usturoi
- piper măcinat




Mod de preparare

Se aleg roșii bine coapte, potrivit de mari, se golesc de
miez și se lasă să se scurgă cu gura în jos.
Ardeii se coc și se curăță, apoi se taie fîșii subțiri.
Se pun într-o farfurie adîncă și se amestecă cu miezul de
la două felii de pîine înmuiat în apă rece, cu mujdei de
usturoi, cu miezul de roșii scăzut pe foc mic cu puțin unt
și ouăle tăiate felii subțiri.
Amestecul acesta se sărează și se piperează după gust.
Se taie slănina afumată felii subțiri și se pune cîte o felie
în fiecare roșie.
Peste costiță se pune amestecul, iar roșiile sînt pline, se
pune deasupra lor cîte o bucată mică de unt.
Se pun căpăcele de roșii, se așază roșiile umplute într-o formă
unsă cu unt și se introduc în cuptor.
Se țin la foc potrivit pînă se rumenesc și se servesc imediat
după ce s-au răcit.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.