Pilaf de Dovlecei cu Ardei Gras



PILAF DE DOVLECEI CU ARDEI GRAS

Ingrediente

- 4 dovlecei
- 4 ardei grași
- 4 cepe
- 1 ceașcă de orez
- 1 ceașcă de ulei
- 4 roșii decojite
- verdeață tocată
- sare
- piper boabe
- tarhon

Mod de preparare


Se curăță dovleceii, se spală și se taie felii, după care
se călesc în ulei încins împreună cu ardeii tăiați felii
pe lung.
Cînd legumele s-au înmuiat ușor se scot și se lasă pe
o farfurie, cît timp se călește ceapa în restul de ulei.
Se unge cratița cu pereții înalți cu unt, se așază un strat
gros de dovlecei și ardei, se pune ceapa, apoi orezul
fiert separat și alt strat de legume călite.
Se acoperă cu un strat de roșii decojite, se adaugă în
pilaf boabe de piper și se acoperă cu apă caldă în care
s-a dizolvat o linguriță de sare.
Peste roșii se toacă mărunt pătrunjel verde și cîteva
frunze de tarhon.
Cratița se lasă la foc mic o oră, apoi se scade în cuptor
și se lasă să se răcească conținutul înainte de a servi la masă.
Pilaful se poate păstra de pe o zi pe alta.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.