Iahnie de Fasole Boabe




IAHNIE DE FASOLE BOABE

Ingrediente

- 1/2 fasole
- sare
- 1 păstîrnac
- 1 ardei gras
- 3 roșii decojite
- 2 cepe
- boabe de piper
- 1 ceșcuță de ulei
- verdeață tocată



Mod de preparare


Se alege fasolea, se spală și se lasă la înmuiat în apă rece
cîteva ore.
Se aruncă apa, se aruncă fasolea cu altă apă rece și se dă
în clocot.
Se aruncă apa din nou și se umple oala cu apă rece.
Cînd fasolea dă în clocot, se pune la fiert un păstîrnac
curățat și tăiat în două și o jumătate linguriță de sare.
Se fiarbe la foc potrivit o oră, apoi se adaugă morcovul,
ardeiul gras li ceapa tăiate mărunt.
O dată cu zarzavatul, se pune la fiert și o ceșcuță de ulei.
Se pun la fiert cîteva boabe de piper și o foaie de dafin.
Fasolea se ia de pe foc, se presară cu mărar tocat sau orice
verdeață și se servește caldă, cu salată de roșii picantă.
Fasolea de vară se colorează cu roșii decojite, puse la fiert
o dată cu zarzavatul tocat pentru a face mîncarea mai gustoasă.
Este o mîncare ușor perisabilă, de aceea se consumă în
aceeași zi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.