Hribi Uscați





HRIBI USCAȚI



Se culeg hribi tineri, dimineața pe rouă, înainte
de a pătrunde soarele în pădure, pentru că
ciupercile sînt plină de sevă.
Se spală, se curăță de resturile de frunze, se înlătură
codițele și se înșiruie pe o ață subțire.
Ața se leagă la ambele capete și se atîrnă în cui
în cămara bine aerisită.
Ciupercile se usucă la întuneric, la loc uscat și în
curent de aer.
Se pot usca pe un loc plan, puse pe hîrtie curată,
acoperite cu altă hîrtie, întorcîndu-se o dată pe zi,
ca să nu mucegăiască pe o parte.
Hribi uscați se consumă iarna, după ce au stat două
ore în apă caldă ca să se hidrateze.
Apa în care a stat se aruncă și se pun la fiert cu
altă apă caldă.
Se pregătesc mîncăruri ca și din hribii proaspeți.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.