Friptură Welington




FRIPTURĂ WELINGTON

Ingrediente

- 1 pulpă de porc
- 1/2 ficat de porc
- 2 rinichi de porc
- 100 g carne tocată
- 2 gălbenușuri
- 1 felie de pîine
- cimbru
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceașcă de vin alb
- sare
- piper măcinat
- mentă măcinată


Mod de preparare

Carnea se spală, se curăță de oase și de pielițe, se
înlătură grăsimea și se desface cu lama unui cuțit
pentru a se subția.
Se pune pe o planșetă de lemn, se bate cu bătătorul,
se sărează și se piperează după gust.
Separat se taie ficatul și rinichiul bucăți mici și se
amestecă toate cu carnea tocată.
Amestecul se sărează, se leagă cu o felie de pîine
înmuiată în apă rece și cu două gălbenușuri crude,
apoi se omogenizează.
Se întinde amestecul în strat subțire peste pulpa de
porc, se rulează friptura, se leagă cu o ață de bumbac
și se pune în tavă cu o ceașcă de ulei și o ceașcă de apă.
Se introduce tava în cuptorul cald și se prepară friptura
la foc potrivit, stropind cu sosul din tavă, din cînd în cînd.
După două ore se adaugă vinul și se lasă să scadă sosul,
apoi se servește.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.