Friptură din Cap de Piept de Porc




FRIPTURĂ DIN CAP DE PIEPT DE PORC


Ingrediente

- 1 2/2 kg cap de piept
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- verdeață tocată
- 1 pahar de vin alb
- 1 cană de supă
- usturoi
- piper boabe



Mod de preparare


Carnea se spală, se taie felii mari, care se prăjesc în ulei încins.
Cînd s-au rumenit ușor, se pun în cratița în care s-au prăjit,
împreună cu o ceașcă de supă sau de apă caldă, apoi se adaugă
boabe de piper și sare după gust, se acoperă cratița și se micșorează
focul.
După o jumătate de oră de fierbere se adaugă un pahar de vin alb
și verdeață tocată, precum și cîțiva căței de usturoi tocați mărunt.
Se trage cratița de pe foc cînd friptura este moale.
Se servește fierbinte, cu garnitură de legume.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.