Ciulama de Ciuperci



CIULAMA DE CIUPERCI


Ingrediente

- 1/3 kg ciuperci
- 3 linguri de făină
- 2 linguri de unt
- 1 cană de lapte
- sare
- mărar tocat
- piper măcinat



Mod de preparare


Se pregătesc ciupercile ca în rețeta anterioară, apoi se
lasă într-o farfurie adîncă cu puțină sare, ca să lase zeamă.
Separat, pe foc mic, se pregătește o ciulama groasă din
două linguri de unt, trei linguri de făină și o cană de lapte.
Timpul necesar pentru pregătirea ciulamalei este de 20 minute.
Ciupercile se scad pe foc mic cu puțină apă, apoi se pun
peste ciulama și se fierb o jumătate de oră la foc mic.
În timpul fierbării peste mîncare se adaugă cîte puțin vin alb.
Ciulamaua se servește caldă, cu mărar tocat pus deasupra
și puțin piper măcinat.
Se servește cu mămăliguță caldă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.