Urs Ciobănesc ( Bulz )




URS CIOBĂNESC ( BULZ )


Ingrediente

- 1 litru de zer
- 250 g brînză de burduf sau brînză fermentată de oi
- 300 g mălai
- sare



Mod de preparare


Se pune zerul la fiert și, cînd este cald bine, se adaugă
mălaiul în ploaie.
Se pune sare la fiert o dată cu mălaiul, și se amestecă
cu o lingură de lemn pînă cînd mămăliga se desprinde
ușor de pe pereții ceaunului.
Se răstoarnă pe un fund de lemn.
Se taie felii groase de mămăligă, se adîncește fiecare
felie cu o lingură ; în adîncitură se pune brînza fermentată,
se strînge mămăliga deasupra brînzei ca să se obțină o
minge mare.
Bulzul se pune pe un grătar și se coace ușor pe jăratic.
Se poate coace și pe plită.
În felul acesta brînza se topește ușor și grăsimea pătrunde
în mămăligă.
Este un preparat foarte gustor.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.