Tremurici




TREMURICI


Ingrediente

- 1 1/2 litru lapte
- sare
- 4 linguri de mălai
- 3 albușuri
- dulceață de fructe



Mod de preparare


Se pune laptele la fiert și, cînd dă în clocot, se face focul
mic și se adaugă mălaiul umezit cîteva minute în apă rece.
Se clocotesc împreună zece minute, timp în care se amestecă
fără întrerupere cu o lingură de lemn.
Se bat albușurile spumă, se răstoarnă peste mălaiul care
fierbe, la foc mic.
Se amestecă în continuare, se adaugă un praf de sare, apoi se
ia vasul de pe foc, după 2 - 3 minute.
Compoziția se pune într-un castron umezit cu apă rece și se
lasă să se răcească.
Se servește în forme, cu dulceață de fructe pusă deasupra.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.