Tăiței cu Carne



TĂIȚEI CU CARNE


Ingrediente

- 200 g tăiței
- 200 g carne tocate
- 1 ceapă
- 4 linguri de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- verdeață tocată
- 1 pahar sos de roșii îndulcit
- 1 lingură de unt


Mod de preparare


Se fierb tăițeii, se spală cu apă rece și se scurg, apoi se
pun într-o formă de sticlă incasabilă unsă cu o lingură
de unt.
Se oprește o parte din tăiței care se pun peste amestecul
de carne.
Amestecul de carne se pregătește pe foc mic, într-o tigaie
în care s-au pus patru linguri de ulei, din carne dată prin
mașina de tocat și o ceapă trecută pe răzătoarea mare.
Carnea se călește pînă cînd nu mai are sos, apoi se răcește
în tigaie.
Se amestecă cu un ou crud, se sărează și se piperează după
gust și se amestecă cu verdeață tocată mărunt.
Se pune carnea peste primul strat de tăiței, se acoperă cu
restul tăițeilor, se toarnă peste budincă un pahar de sos de
roșii sărat și îndulcit după gust, după care se introduce forma
în cuptor.
Se lasă trei sferturi de oră, apoi se scot tăițeii și se servesc
direct din forma în care s-au făcut, după ce s-au răcit un sfert de oră.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.