Supă Țărănească



SUPĂ ȚĂRĂNEASCĂ


Ingrediente

- 2 cartofi
- 1 țelină
- 1/2 varză albă
- 1 fir de praz
- 1 lingură de unt
- 1 cană de mazăre boabe
- 50 g de unt
- 1 morcov
- 1 păstîrnac
- 1 pahar de smîntînă
- sare


Mod de preparare


Se curăță legumele și zarzavatul, se spală cu apă rece
și se taie fideliță.
Varză se spală și se taie fîșii, apoi se freacă ușor cu sare,
se spală cu apă din nou și se scurge.
Se pune într-o oală adîncă, cu două linguri de unt sau o
ceașcă mică de ulei.
Cînd varza s-a înmuiat ușor, se adaugă legumele tăiate
fideluță sau rondele, se lasă să fiarbă la foc mic, după ce
se adaugă o ceașcă de apă caldă pînă ce se înmoaie.
La urmă se adaugă cartofii tăiați cuburi mici.
Cînd sosul scade, se adaugă 2 litri de apă caldă și se fierbe
supa la foc mic, cu oala acoperită.
Se sărează și se îndulcește după gust, se mai fierbe zece
minute și se ia de pe foc.
Se drege supa cu smîntînă și se servește caldă, cu felii de
franzelă prăjită.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.