Supă Pasată de Legume



SUPĂ PASATĂ DE LEGUME


Ingrediente

- 4 cartofi mari
- 3 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 rădăcini de păstîrnac
- 1 țelină
- sare
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de făină
- 1 ceașcă de lapte dulce



Mod de preparare

Se curăță zarzavatul, se taie felii groase și se pune să
fiarbă în multă apă caldă.
Se fierbe acoperit, la foc potrivit, cu puțină sare.
Cînd zarzavatul s-a înmuiat bine, se scoate și se trece
prin sită.
Se pune piureul din nou în oală, se adaugă puțină sare
și se fierbe la foc mic împreună cu un sos de făină
desfăcută în lapte dulce și o lingură de unt.
Se potrivește de sare, se fierbe un sfert de oră, după care
se ia oala de pe foc și se lasă să se răcească puțin.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.