Supă Pasată de Fasole boabe



SUPĂ PASATĂ DE FASOLE BOABE


Ingrediente

- 1/2 kg fasole
- 1 păstîrnac
- 1 cartof
- sare
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de ulei


Mod de preparare

Se alege fasolea, se lasă cîteva ore în apă rece, după
care se pune cu altă apă la foc.
Se aruncă apa după primul clocot, se umple oala cu
apă rece și se pune fasolea să fiarbă la foc potrivit
o oră.
O dată cu fasolea se pune la fiert păstîrnacul și puțină
sare.
Se încearcă bobul apăsînd ușor.
Dacă bobul se desface, fasolea este aproape gata.
Se adaugă cartoful tăiat felii și se potrivește de sare.
După o jumătate de oră se strecoară supa, se trece fasolea
prin sită împreună cu păstîrnacul și cartoful, se pune
piureul înapoi în supă, se desface o lingură de făină în
apă rece și se pune peste supă, apoi continuă fierberea.
Se poate adăuga în mîncare o lingură de ulei.
Se stinge focul după douăzeci de minute.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.