Supă Pasată cu Chimen




SUPĂ PASATĂ CU CHIMEN

Ingrediente

- 4 morcovi
- 4 cartofi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină
- 1 rădăcină de păstîrnac
- 2 linguri de chimen
- sare
- 1 ou
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de unt
- ulei


Mod de preparare


Se curăță zarzavatul și se pune la fiert întreg, cu multă apă caldă.
După o oră se scoate zarzavatul, se trece prin sită și se pune din
nou la fiert în supa caldă.
O dată cu piureul de legume se adaugă în supă un ou bătut cu o
lingură de făină și o lingură de unt.
Se potrivește de sare și se fierbe supa în continuare, la foc mic,
amestecînd în ea ca să nu se prindă de fundul oalei.
Chimenul se pune într-o cratiță, pe foc mic, cu puțin ulei, se stinge
cu apă caldă și se strecoară.
Zeama se toarnă peste supă, iar semințele se aruncă.
Se clocotește împreună cu zeama de chimen doar zece minute, se
stinge focul și se lasă să se răcească puțin.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.